torstai 29. lokakuuta 2009

Lokakuun satoa ja ostoksia

Lokakuun päivitykset ovat taas hieman jääneet, vaikka kaikenlaista on ehtinyt valmistua. 
Ensin harjoittelin halkaistuja renkaita:

Lanka: DMC:n helmilanka, koko 8, värit 51 ja 111

Jatkaakseni harjoittelua tein myös seuraavan kukkamallin, joka sopii mainiosti halkaistujen renkaiden harjoitteluun:

Lanka: DMC:n helmilanka, koko 8, väri 92

Ja koska kävyssä oli vielä vihreää lankaa, tein muutaman pikkukalan jämälangasta.

Kokeilin käpyilyä myös bambulangasta, jota käytin aiemmin tiskirätteihin. Hieman oli hankalaa, mutta kyllä sekin onnistui. Ajattelin, että bambulangasta voisi ehkä käpyillä esim. hartiahuivin, jos vaan kärsivällisyys riittää. Tai ehkä käyttää koristeluun, jos vaikka virkkaa tai kutoo bambulangasta jotakin.
Lanka: Hjertegarn Blend bamboo, väri: 7070

Lisäksi tein vielä kaverille kiitokseksi yhden kirjanmerkin. Taidan hetkeksi nyt hyllyttää tämän mallin, olen sitä sen verran monta jo tehnyt. Kirjanmerkkimalleja taitaa löytyä muitakin...
Lanka: DMC:n helmilanka, koko: 8 ja tässä käytetyt värit 92 (vihreä) ja 121 (sininen)Ostokset

Tein myös hieman ostoksia lokakuussa. Netissä on mitä mainioin käpyilykauppa Handy Hands Tatting. Täältä olen tilannut mm. käpyilykirjoja, joita heillä on paras valikoima, mitä olen nähnyt. Lisäksi heiltä saa käpyilyä varten valmistettua Lizbeth-lankaa. Sain sitä edellisen tilauksen mukana muutaman näytteen, jota olen ehtinyt jo vähän kokeilla (tästä tulossa kirjoitusta myöhemmin). Lanka on todella ihanaa käpyillä ja värivalikoima on mahtava. Värejä tuli vielä lisääkin juuri, joten nyt niitä riittää. Värikartassa myös kerrotaan, mikä yksivärinen väri sopii minkäkin monivärisen kanssa, joten lankojen yhdistely on helpompaa. Lankaa mainostetaan myös virkkauslankana.

Ostin myös muutaman uuden kävyn. Nuo Lizbeth-näytteet tulivat itse asiassa kun tilasin Aero-kävyn. Olen käpyä jo kokeillut ja se on todella hyvä käytössä. Päässä oleva virkkuukoukku on hieman iso ja kömpelö ohuella langalla, mutta mielestäni Aeron paras ominaisuus onkin irrotettava puola. Lanka kierretään puolaan ja puolan voi siis kävystä irrottaa. Puolia myydään myös erikseen. Nyt kävystä ei tarvitse purkaa väärän väristä lankaa, vaan sen voi keriä toiselle puolalle ja jättää erivärisen langan myöhempää käyttöä varten.

Käytännöllisten (joskin hieman rumien) Aerojen lisäksi sorruin ostamaan myös pupukävyt. Nämä ostin puhtaasti esteettisistä syistä, enkä ole vielä kokeillut niitä käytännössä.

Tässähän sitä olikin jo asiaa lokakuulle :) Muutama projekti on kesken ja viimeistelyä vaille, joten päivityksiä tulee varmaan taas pian. Lisäksi yritän tehdä noita käpyilysanastoja kaikista kielistä, jotka vaan jotenkin pystyn tekemään. Kovin on käpyilypainotteista ollut käsitöiden teko viime aikoina.

Ei kommentteja: