tiistai 1. joulukuuta 2009

Häälahjaa

Minut kutsuttiin  häihin ja innostuin heti tekemään häälahjaa. Tarkoitus on vielä käpyillä pieni pöytäliina, mutta valitsemani malli on sen verran työläs, että varmuuden vuoksi on paras olla suhteellisen nopeasti valmistuvat kirjanmerkit varalla. Ja parhaassa tapauksessa lahjaan siis sisältyy sekä liina että kirjanmerkit.

Kirjanmerkkien malli on sama, joka sai minut alun perin innostumaan käpyilystä. Siskoni sai vastaavanlaisen (mutta valkoisen) kirjanmerkin aikanaan rippilahjaksi. Minä ihastuin ja halusin opetella tekemään. Silloin siitä nyt ei oikein mitään tullut, oman kirjanmerkin sain myös minä samalta tädiltä rippilahjaksi. Malli löytyy Gun Blomqvistin ja Elwy Perssonin kirjasta Tatting Patterns and Designs. Kirja on tarjolla myös ruotsiksi nimellä Frivoliteter.
Lankana molemmissa Handy Hands Lizbeth, koko 20. Värit: 124 Spring Garden (vaaleanpunavihreä) ja 106 Spring Fling (vaaleanpunasininen).

Koska tietenkin täytyi taas tyhjentää käpyä langasta, turvauduin jälleen pikkukaloihin, joista voisi ehkä tehdä jotain isompaa, kun niitä alkaa olla niin monta.


Lankana DMC, helmilanka 8, väri 111.

1 kommentti:

❦TattingChic kirjoitti...

Very cute fishes and things! Nice tatting! :)